Νέα Vegan Σαλάτα με Σπόρους Κάνναβης!

Το Μαμαλούκα καινοτομεί για ακόμη μια φορά και σας παρουσιάζει την νέα vegan σαλάτα με σπόρους κάνναβης.

Η διατροφική της αξία είναι υψηλή καθώς οι σπόροι κάνναβης είναι 100% φυσικό, βιολογικό προϊόν ελληνικής παραγωγής. Είναι ολόκληροι, αναποφλοίωτοι, δεν περιέχουν κανναβιδιόλη και είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και ωμέγα λιπαρά. Τα ωμέγα λιπαρά οξέα είναι γνωστά για το ρόλο τους στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, στην υψηλή αρτηριακή πίεση, την υψηλή χοληστερόλη, το διαβήτη, την αρθρίτιδα, την τόνωση του ανοσοποιητικού, την κατάθλιψη, τις νευρικές διαταραχές, τις εγκεφαλικές λειτουργίες κ.α. Εκτός από τα ωμέγα λιπαρά οξέα, περιέχει αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, καροτίνη, φυτοστερόλες, φωσφολιπίδια, καθώς επίσης και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, θείο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, και φώσφορο. Είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων, συμπεριλαμβανομένων και των εννέα απαραίτητων αμινοξέων καθώς και βιταμίνες A, B1, B2, B3, B6, C, D και Ε.

Η «βιομηχανική κάνναβη» έχει σημαντική μακροδιατροφική αξία στις διάφορες βρώσιμες εναλλακτικές που προσφέρεται (σπόροι, έλαιο, τσάι, φυτικό «γάλα» κλπ) Στον παρακάτω πίνακα δίνεται η διατροφική αξία των σπόρων hemp συγκριτικά με όσπρια και δημητριακά πλούσια σε πρωτεΐνη.

Οι σπόροι βιομηχανικής κάνναβης είναι πλούσιοι σε σημαντικά λιπαρά οξέα (α-λινολενικό οξύ (ω-3) και λινελαϊκό οξύ (ω-6), και άλλα πολυακόρεστα οξέα, (PUFAs). Μελέτες έχουν δείξει την θετική επίδραση μιας διατροφής πλούσιας σε αυτά τα λιπαρά σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

Η χρήση της βιομηχανικής κάνναβης στα τρόφιμα δεν έχει κάποιο περιορισμό εφόσον τα επίπεδα πρόσληψης της κανναβιδιόλης φτάνουν τα 20mg/ημέρα κατά μέγιστο.

Η βιομηχανική κάνναβη είναι τόσο πλούσια σε πρωτεΐνες όσο σχεδόν και η σόγια, ενώ περιέχει τοκοφερόλη (γ), φυτοστερόλες και μέταλλα (φώσφορος, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρος, ψευδάργυρος). Έτσι, αποτελεί σημαντική διατροφική πρόταση στα πλαίσια μια διατροφής προσανατολισμένης στα φυτικά τρόφιμα ειδικά για την πρόσληψη μη ζωικής πρωτεΐνης.

Επιπλέον, η πρωτεΐνη αυτή δεν είναι αλλεργιογόνος (gluten free, soy free).

Εσείς ακόμα να την δοκιμάσετε;

#φαγητόγιατηνψυχή
🌾Ίωνος Δραγούμη 3

Leave a Reply

EnglishGreek